Terms Privacy Advertisement About Contact Links Invite a friend Bookmark English Polski
Home My island Members Groups Blogs Photos Events Classifieds Forums chat

Irlandia forum, dublin forum, cork forum

102 latka rzuca palenie

New Topic
Post Reply
Flag/Unflag

• Author
karolcia12

Jul 24, 2010 15:41    Quote

Czy słyszeliście o tym,że Brytyjka Winne Langley postanowiła w końcu rzucić palenie. Nałogowi hołdowała przez 95 lat, ale teraz, w wieku 102 lat, uznała, że czas z tym skończyć - donosi "Daily Mail". Swego pierwszego papierosa pani Langley zapaliła, gdy w Europie wybuchła pierwsza wojna światowa. Od tego czasu paliła regularnie. Dziś mówi, że papierosowy dym "przestał jej już sprawiać przyjemność". Dodaje, że pogarsza się jej wzrok, więc niewykluczone, że za kilka lat nie będzie już mogła dostrzec paczki papierosów.
Winne Langley jest świadoma zagrożeń wiążących się z paleniem. Przypuszcza, że nie zachorowała na raka, bo się ... nie zaciągała. Od pierwszego "dymka" w 1914 roku pani Langley paliła średnio po pięć papierosów dziennie, co - jak oblicza "Daily Mail" - oznacza, że w sumie wypaliła ich ponad 170 tysięcy.

Szok no nie?

źródło: ciekawostki.eu

Aska

May 30, 2011 19:51    Quote

hehe po co rzuc to palenie:) jesli do tej pory nie zaszkodziło jej to to niech pali:) takie moje zdanie. W tym wieku to już wszystko jedno

Dorcia

Oct 30, 2011 18:32    Quote

ja w jej wieku bym nie rzucała palenia:D jeśli do tej pory nie umarła na raka to już wszystko jedno;)

Lukasz_

Apr 30, 2012 05:43    Quote

o rany, jakby miał tyle lat to bym już palił i palił. Jeśli wcześniej mnie nie zabiły papierosy to po co rzucać teraz?

KarolinaW

May 20, 2012 21:18    Quote

po co ona teraz rzuca, w tym wieku to już jej nic nie zaszkodzi

Copyright © by Wyspiarze.ie 2009. All rights reserved. Project by Agencja interaktywna BeeNET - projektowanie stron www BeeNET.